Hari Ahad lepas saya, mama dan papa pegi jalan2 ke Sepang...g tgk tempat keje baru mama...insyaallah Mei ni ofis mama akan berpindah ke sana...sian mama...ofis yang sekarang ni sangatlah dekat dengan umah..tak sampai 10minit...hehehe..tapi hari2 mama datang lambat gak...huhuhu...nanti kalo keje kat sepang, orang yang paling risau ialah papa..yerlah papa ni bukannyer leh tgk mama susah ckit...papa cakap 'biar papa keje jauh..bukan mama yang keje jauh...'yerlah nanti sorang ke KL sorang ke sepang..abis tu pukul bape mama nak amik saya kat umah mak ngah...tapi papa dah bagi green light dia kata  mama duk umah je..jaga anak mama yg sorang ni...papa cakap papa masih mampu tanggung kami anak beranak..mama sekarang tgh pening tak tau nak wat keputusan..kalo benti keje mesti mama boring gile..tapi papa cakap kalo mama boring watlah online bisnes..yerlah mama kan serba boleh....cume sekarang ni mama agak malas...hehehe..tapi mama saya ni serba bole tau..jahit baju boleh...amik gambo bole..editing boleh...masak je kureng ckit...tapi saya dan papa tak penah pun kebulur kelaparan kat umah...ala papa saya ni pun bukannyer cerewet...apa yang mama masak papa makan..kalo tak masak pun takpe..kedai pun banyak...makan kat luar je..lagi senang...eh meleret lak citer kita ni...berbalik pasal citer tadi pas tgk tempat keje mama tu papa bawak kami g bagan lalang...wah dah de org jual2 lah kat ctu..last saya pegi mase saya baru pandai jalan...k lah  kita layan gamba ni dulu....


mase ni saya tgh mamai2..saya baru bangun tido ...


saya mmg tak larat nak jalan...nasib baik papa nak dukung saya...


2 beranak..saya dan papa....


papa tgk saya takde mood...pastu dia belikan saya pistol belon air ni...sonoklah benda ni...


papa tak bagi saya main pun..dia yang beriya main.....


papa ajar saya main...


banyaknyer belon ni kuar mama.....



siap posing sambil tembak...


bestnyerrrrr.....

pas je main tu kitorang pun balik...yelah dah maghrib....

Baru2 ni saya, mama n papa g jln2 kat taman mainan...seronok tul lah dapat lepas dari sangkar....mama sampai tak larat nak kejar saya..papa je lah yang asik dok kejar sy..sy bukannyer aper..rase lapang je depan mata ni..tu yang tak tentu arah dibuatnyer...time ni lah nak tunjukkan skill saya berlari..laju jugak saya lari tau...dahlah badan saya kecik...lagi senang lah saya nak lari laju2....


saya anak kesayangan papa....hehehe


papa suke betul wat saya macam ni...tapi bagus jugak..dapat meningkatkan ketahanan fizikal saya...


sekali dapat terlepas....saya lari sekuat hati...penat papa kejar saya...


tgklah ni...macam ni pun saya leh buat...


masuk terowong pulak...


tgklah saya...saya memang dah pandai main gelongsor sejak kecik lagik....kalo setakat yang rendah macam ni kacang je....tak takut langsung pun...tapi mama je yang takut tgk saya...


1,2,3 gooooo.......


selamat mendarat.....


pastu wat macam ni pulak....macam ni pun saya berani tau....tapi kepada anak2 auntie or uncle di luar sane jgn ikut aksi sy ni...ianya amat merbahaya....hanya org terlatih macam sy je leh buat....hehehe..

sekian....



...khusyuk saya berdoa...

sejak akhir2 ni saya sgt manja dengan papa...apa yang saya buat semua nak ade papa...nak katakan saya ni bakal jadi kakak tak jugak...mama tak tunjukkan apa2 pun tanda...agaknye papa suka sgt layan kerenah saya... tu yang saya sgt manja dengan papa...

...orang ade papa...

tgk gamba ni...papa kadang2 ade jugak tanye kat mama..'mama jeles ke tgk baby manja dengan papa?'hehehe..nanti mama akan cakap 'tak jeles pun...lagi senang mama nak wat keje'..tapi tulah kalo papa balik lambat je ckit..mulalah saya nak mengamuk kat mama...sian mama...masak pun kene dukung saya...


..pose ni mase 1st time saya berlakon drama..mase tu saya hanya pelakon tambahan je..hehehe..watak budak kecik nangis dalam mimpi...tak sampai 10 saat je scene saya tu...dapatlah rm30 hasil titik peluh saya...mase ni papa amik gambar saya and uncle man (A.R.Sulaiman)pun sibuk amik gambar saya gak..wat stok dia..dia kata saya pandai berlakon...hihihi...ye ke?Uncle Man sibuk suruh mama bawak saya g casting..tapi bile yer?

hai semua....jemput2 masuk ke blog aleesya ni....mama dah create kan blog khas ni utk saya...lepas ni senang le saya nak berblogging...kalau tak saya ni selalu je sibuk nak interframe kat FP mama...sesape nak tau pasal saya yang sebelum ni leh la tgk sdr kat FP mama...klik sini

About Me

About Me
nama seperti tertera di blog...umur 1 tahun 5 bulan...ramai cakap saya comel..comel ke saya ni?...sgt peramah dan suka berkawan...

Chatbox

Followers

Labels

Viewing My Blog