Hai kawan2....
Baru2 ni saya balik kampung Johor..
Balik kg sbb Tok Hasim (atuk saudara)saya nak kawen Ahad tu..hehehe
yelah selama ni kan kalo anak2 sedara dia kawen, dia lah paling sibuk..
ni dia kawen kita meriahkan lah majlis dia..
bukan senang tau nak tgk org tua kawen..
selalu mama dan papa bawak g kenduri kawen org2 muda je..

oh ye..kebetulan hari Sabtu (5jun)tu Pak Lang saya ade autoshow volkswagen dia..
Diorang wat kat Sutera Mall, JB..dah alang2 balik Johor, kitorang pun g lah tgk...
Tapi malam nak balik Johor tu mmg kami konvoi dgn club Pak Lang...
Diorang sume naik keta antik..kami je naik keta moden..
Dah le mase otw balik kampung tu, papa tertinggal lak road tax kete kitorang...
road tax tu mati tarikh hari tu jugak...papa teringat bile dah sampai seremban..
dah le jammed kena patah balik pulak..nak redah takde road tax takut pulak..
kami pun nak tak nak patah balik lah ke kajang..tu lah papa...
sblm tu mama dah tanyer pasal road tax tu..pastu papa wat2 tipu mama..
kan dah tertinggal...hehehe....okey kita layan gamba saya pegi The Bugfest

 mase ni saya tertido..ngantuk...dah lah ujan...best lak tdo...
 ramai gilerr orang...
ni lah kete pak lang saya...comey tak..
kete kodok yayang (pak lang)...
peace...

comey tak kete ni...siap parking tu...
nangis sbb mama marah...macam biaselah saya..ngadu kat papa...waaaaaaaa....
hehehe..papa pandai pujuk...siap gelak2 lagik...saya kan anak kesayangan papa...
mama belikan saya sepit rambut VW dari kawan Pak Lang..cantik tak saya pakai...
sian combi ni tenggelam...lame gak diorang duk tolak2..yelah beratkan...
Dimanakah saya?

 siap jual2 kat dalam combi...
saya suke sgt tgk combi ni..saya rase cam nak masuk je..yelah siap de dapur lagik...main masak2 best ni..
 saya dan along.....
cute sgt kete ni..siap de gigi lagik...hehehe
 mase ni dah nak balik dan saya pun dah tak larat nak jalan...hehehe..

ok kawan2..nanti kita sambung next entry pulak ye..entry Tok Hasim kawen lak...tungguuuu










Hai kawan2…
Lame lah saya tak update…sgt bz lah akhir2 ni…
Kawan2…26 mei lepas  hari jadi saya yang ke dua tahun…
Tahun ni saya taklah potong kek…saya pn bukannye suke sgt kek...
Mama dan papa belanja saya makan kat pizza hut..
Saya kan suke mushroom soup dgn lasagna…sgt sedappppp….
Takde gamba lah nak tunjuk..sbb mase ni hujan…malas nak bawak kamera….
Weekend pulak papa dan mama belanja makan ais krim kat baskin robbin ….
Huhuhuhu..sedappp..saya kan suke ais krim..
mula2 sy ingat diorang nak belanje ais krim kat 7E je..
rupenyer bawak saya g baskin robbin….
Saya ni badan je kecik tapi kuat makan….

OK cerita pasal birthday saya, tak sangka usia sy dah 2 tahun..rase cam baby2 je..
Hehehehe..saya dah besar ye…
Saya sekarang dah mula pandai cakap ckit2…
Ape mama dan papa cakap, saya ikut..lame2 saya leh la cakap…
Tapi taklah betul sgt saya cakap..bahasa saya tunggang terbalik jugak..hehehee.
biaselah budak kecik macam sya ni….
dari segi fizikal Dr cakap sy tinggi jugaklah..cume badan sy kecik je..
rambut pn panjang ckit..tapikan kawan2 gigi sy tak full lagi lah..hehehehe..
tapi saya sgt ramah dgn sesiape..
oklah kawan2 kita layan gamba dulu...

makan ais krim kat BR


budak kecik yg suke ais krim

konon posing lah tu..


saya nak wat peace...tu lah peace saya..

 
tgk saya makan...comottt

saya pandai makan sendiri tau

masing2 ternganga mulut..muke terkejut...

bile sedap sy akan buat macam ni..bestttt

mase ni saya, mama dan papa pakai baju purple..

ni gamba keesokkan harinya..tapi nak masukkan jugak..hehehehe

mama dan saya...

k lah kengkawan..ni dah tgh malam tau..saya nak tdo dululah..pagi2 esok nak g umah mak ngah...kene g awal..sbb mama nak kene g shah alam...

Dah lame btullah sy tak update..faktor-faktor sy tak update ini kerana papa sy nyer laptop kena virus....pc mama lak langsung takleh install streamyx...ntah kenape ntah....oleh itu kami sekeluarga tak boleh lah nak bertenet....agak boring jugaklah mase tu...lepas dah elok pulak laptopnyer...saya pulak rase malas sgt nak update...hehehehe...malasnyer....skrg kalo duk umah sy paling suke tgk 'tatoon' ....kdg2 mama sampai malas nak layan saya..sian mama tak dapat tgk cerita2 yang mama suke......tu yang bila mama alihkan siaran je sy mulalah jerit...'mama nak tatoon'...nanti mama akan tekan2 lah siaran tatoon..sampai lah tatoon mane yang saya suke....kalo nak saya cakap 'nak' ..kalo tak nak tgk saya akan ckp 'nanak'...nak tau tak saya paling suke lah tatoon 'SHAUN THE SHEEP'...penah satu malam tu sy nak tatoon tu....papa cakap dah abis...saya macam tak percaya dah abis...papa malas nak layan saya terus dia bukakan youtube....nasib baik ade...sukenyer saya....hehehehe....ok2....jom kita layan gambo dulu..masuk blog aleesya tak sah kan kalo tak tgk gambo...gambo2 ni mase saya balik kg umah nenek...


kawan2 penah makan ni tak?hehehe..mase ni saya tak dapat  makan pun...sepupu saya yang abiskan..sbb mase ni saya tido kat dalam keta..mase ni kitorang g pasar pagi kat klawang tu...
tgk tu diorang siap rebut2....hehehe...yelah tengah panas..mestilah sedap....
besar betullah mata adik una ni....
kalo petang2 kat umah nenek..saya suka main badminton dgn abang dan kakak...saya pun ade reket saya sdr tau....
nampak kecik je saya ...mmg kecik pun...comel...
ni pulak papa suruh saya posing dgn payung baru...comel tak mulut saya...hehehe

ewah...ewah....
macam model tak saya....dpn umah nenek saya...
saya dan kereta kecik saya...
tgk tu una...jauh dia jalan...siap telek tayar motor tu...

una dah boleh duduk sdr....dia sekarang dah pandai merangkak tau...
papa ajak saya jalan ronda2 kampung dgn motor baru nenek...ni lah motor yang ibu belikan utk nenek...ranggi tak nenek saya bawak motor ni...hehehehe...saya duk kat bawah tu je...
tgk ape dah jadik dgn saya....tulah akibat tak tdo tengahari...time jalan2 naik motor saya leh lak tertido...ngantuk sgt...kena pulak angin2....syok gile....

oklah ...ini sahaja cerita saya..nanti saya update lagi yer...


Last week saya balik kampung papa saya...kat pekan nanas...dah lame tak balik..yelah mase cuti sekolah hari tu diorang yang datang umah saya...lagipun papa cuti panjang ckit tu yang balik kampung...sonok..lagik2 kepulangan saya tu memang ditunggu2 oleh kakak2, abang2, makcik2 dan pakcik2 kat kampung..yelah saya kan paling kecik..jadik memang diorang tunggu kalo saya balik kampung ni...diorang memang tak sabar nak peluk cium saya ni..
...mase ni kitorang g jalan2 kat pontian..singgah makan ABC...

..tgk abang encem ni makan ABC..

...tgk mama beriya2 dia sedut....

pastu kitorang g taman mainan..sebab abg ajiq dgn abg ajim ajak papa singgah taman mainan..


mama siap posing lagik...


penat tau saya main2....


saya pandai tau wat peace...papa yang ajar..

malam tu pulak paklong dan maklong wat makan2 kat umah dia..sempena merasmikan dapur baru...besarrrr..

last sekali tuan punyer blog pulak nak interframe....hehehe...

About Me

About Me
nama seperti tertera di blog...umur 1 tahun 5 bulan...ramai cakap saya comel..comel ke saya ni?...sgt peramah dan suka berkawan...

Chatbox

Followers

Labels

Viewing My Blog